Elementele constructive ale balustradelor sunt:
 • Mana curenta - este pozitionata la partea superioara a balustradei sau montata pe perete in locurile unde nu este necesar parapetul de protectie.
 • Montantii / Balustrii - sunt numiti stalpii care sustin toate elementele din structura balustradelor. Acestia sunt realizati din teava O40 avand sectiuni diferite in functie de tipul de montaj ales si sunt montati in plan vertical.
 • Parapetul - poate fi executat din 2 sau 3 tevi orizontale de O16mm (bare ornamentale), fixate de montanti prin piesele de prindere sau sub diverse forme, sau din combinatii de panouri din rasina acrilica, sticla securizata, materiale compozite, in functie de proiectul si dorintele clientului.
 • Accesoriile de prindere:
 •       La partea superioara este necesara o piesa de prindere, care face legatura cu mana curenta
        Intermediar la anumite distante se monteaza piesele de prindere pentru barele ornamentale ce formeaza parapetul sau elementele de fixare pentru diferitele variante cu panouri de protectie.
        La partea inferioara este necesar un element de fixare in pardoseala.
        Consolele - sunt elemente ce sustin mana curenta din aluminiu si fac legatura la perete.
      Prinderea de pardoseala se face cu elemente de fixare de diferite tipuri, in functie de structura suportului si de agresivitatea mediului in care functioneaza balustradele. Montantii pot avea prindere laterala si forme diferite dupa caz. Prinderile montantilor de pardoseala sau a consolelor de perete sunt mascate de capace decorative.

amenajari interioare cu balustrade din aluminiu eloxat       Distribuitor national de sisteme de finisaj pentru amenajari interioare si exterioare   Amenajari si decoratiuni interioare    /    Seminee decorative    /    Lineco    /    Finisaje interioare    /    eFinisaje    /    Decoratiuni casa si gradina
Forum amenajari interioare    Link sponsorizat : www.casaparchetului.ro